Grattis

Tjoho!!
Jag ville bara gratta Ottilia på 12-årsdagen. Hipp hipp hurra!! Grattis, nu är alltså både jag och Otti 12 år. Alltså är båda hallonfrukt ägarna 12 år. Det är ju trevligt!! Hoppas du haft en bra dag Otti, både på lägret och hemma!!
Puss & Kram
Elsa 


Chokladbollar

Igår bakade jag chokladbollar med kokos på. Jag brukar ha pärlsocker men nu hade vi kokos hemma och då ville jag ha det istället. När jag var i skolan blev jag jättesugen på chokladbollar och tänkte att det måste jag baka är jag kommer hem! Så det gjorde jag. Så här blev de:

Kokosbollar


Så var det dags igen

Hejsan!!
Nu var det dags för skolan igen.
Jaha, tänker man, vad tråkigt. Men det är faktiskt lite kul att träffa alla kompisar, även om man får lite läxor. Oj, nu börjar kören om 5 min. och jag har inte gjort matteläxan!!! Måste gå herrå!!!!

Olympus FE 280

Tjoho!
Vi fick en alldeles ny kamera istället för att laga den gamla. Bra va?
Den här kameran är dessutom mycket bättre än den förra. Dem tar mycket bättre bilder.
Annars är det inte så mycket skillnad. Den här är svart (den andra var silverfärgad) och så har den här 8 megapixel istället för 6 som den gamla hade. Och självklart är den här inte trasig, haha... ;)
Så här ser den i alla fall ut:

Olympus FE 280
(just den här bilden är inte så jättebra)

Snö på födelsedagen:D

Idag är det dagen efter min födelsedag och jag hann inte skriva så mycket igår så jag skriver lite nu. Jag blev väckt men gick och lade mig sen igen. På kvällen hade jag min julplundringsfest för tjejerna i klassen och vi hade snöbollskrig:D Jag kanske tar ett foto på snömurarna vi gjorde. Tyvärr hade allt smält idag. :( Igår fick jag bl.a. två böcker(en av din Otti;), en väska, Sims 2 året rumt, två par vantar, konståkningbyxor, biljetter till VM i konståkning och badskum. Jättekul att vara 12 år!! Verkligen skillnad (haha) XD Jag fick ingen digitalkamera men jag ska köpa en själv. Nej, nu måste jag gå och läsa i någon bok, alla är så spännande!! Haha... Har fortfarande inga bra bilder så jag gjorde denna istället!! Vad tycks? Tjenamors!!image9

Husdjursmässan

Idag har jag varit på husdjursmässan...

Ja, som sagt har jag varit på husdjursmässan i Sollentuna idag. Det var faktiskt ganska kul. Men det var nog roligast för Johannes (min treårige lillebror). Han var väldigt lycklig både innan och efter vi varit där.
Det var kaninutställning idag och jag fick se en massa olika raser som jag inte visste om.

Ikväll har vi varit på middag hos min mormor och min låtsasmorfar.  Vi fick trerätters. Det varväldigt gott och jag är proppmätt nu.
Men nu så ska jag sova. Pappa står här och säger att han väcker mig klockan 8 i morgon bitti, trots att jag inte ska upp till skolan imorrn... :(
Jag börjar skolan på onsdag. När börjar ni?

God natt
/Ottilia


God morgon!!

Hej!!
Jag tänkte bara skriva lite. Idag fyller ju jag 12 år så pappa, mamma och Olle kom och väckte mig ca kl. 06.45. Olle (min lillebror) skulle på bandy och det var tvungna att skynda sig. Ikväll ska jag ha julplundringsparty och eftersom det hade snöat MASSOR (yesyesyes!!!!) så blir det nog ett snöbollskrig. Skriver mer ikväll om detta en sak jag fick var biljetter till VM i konståkning. Haha, hade ingen bättre bild så det blev den här, lite osammanhängande. Gäsp, nu går jag och lägger mig igen...
image8

Kamera ur funktion

Idag har jag målat naglarna och tänkte ta en bild på hur det blev. Men det blev lite svårt när kameran pajade helt och inte gick att sätta på trots att man laddat batterierna... Så, vad ska man göra? Jag kunde inte ta någon bild med min mobil heller för på den har kameran gått sönder för jättelänge sedan. Pappa ska lämna in kameran och få den lagad. Det har hänt förr att den gått sönder men typiskt att det hände nu just när jag tänkte fota.  Jag får väl ta igen genom att lägga in fler bilder sen när kameran är i funktion :P
Nu ska jag sova...
God natt
/Ottilia


Imorgon... Städning... Mamma...

Åhh... Imorgon fyller jag år!! Jag vet att jag kanske är lite jobbig och tjatar om det hela tiden men jag längtar SÅÅ mycket!!! I allafall så har jag totalstädat i mitt rum så absolut INGEN får gå in utan att vara ren. XD
Jag har hållit på sen... Kanske i 2 timmar och städat och städat och plockat och plockat. :P Det är mest plockning eftersom jag har så grymt mycket lappar och block med helt onödiga saker. Typ 10 lappar med samma telefonummer på. Pappa och jag hade en konversation när jag var helt trött på att plocka saker:

- (Jag överdrivet) Usch... Jag kan inte följa med till stan för jag måste dammsuga!!
- (Pappa) Nehe men du får väl gå till doktorn för deprimering.
- (Pappa som doktorn) Vad är det som gör dig deprimerad?
- (Pappa som mig) Jag måste städa mitt rum.
- (Pappa) Han skulle nog tycka synd om dig om du skulle städa Läckö Slott själv, och det har väl inte städats sen 1600- talet. Haha...

Min grymma pappa fattar inget ibland!!
Okej, ni kanske inte fattar men det var iallafall kul. Haha...

Mamma kom hem igår och vår kran var ju ny. Hon gick runt i över en timme innan pappa var tvungen att säga:

- Kan du spola upp ett glas vatten?
- Javisst!!
Och sen får ni lista ut vad som hände...XD

"Förtrollad"

Jag var på bio i onsdags tror jag det var. På "förtrollad". Den var ganska bra och jättefina klänningar. Den får ungefär 3,5 i betyg. Sötast var Pip en liten jordekorre. Pip var tyvärr lite datagjord i den "verkliga" världen och den var ganska förutsägbar. Inte så mycket mer med den. Är det någon som har gått på "Arn"? Den skulle jag vilja gå på. Sen var det inte så mycket mer. Bra slut på förtrollad: Nja vet inte riktig... Om du har sett den, vad tycker du? Komentera!!
image5

Ny kran och Harry Potter

När jag satt här och blogga förut kom pappa in med en rörmockare. Vår nya kran hade kommit!! Den är inte så rund som vår förra. Den droppade hela tiden. Jag kunde inte ta med ett foto på den men det kommer nog snart.
Jag fick Harry Potter 7 i julklapp. Jag tänkte läsa den med mamma men jag kunde inte hålla mig. Jag är på kapitel 10 och jag tänkte göra en recension av boken när jag är klar. Men det kommer dröja ganske länge. Den är SÅÅ spännande just nu så jag kan inte släppa den ifrån mig!! Tror jag ska gå och läsa lite... Gissa vilken bok?

Mönster

Mönster

Det här mönstret har jag ritat med mina nya tuschpennor som jag fick i julklapp. Det är ett mönsterpapper från ALTAIR Design och heter 2,1. Jag vet  inte om jag ska göra något mer på mönstret. Kanske...
Foto: Ottilia

Farsta Centrum

Idag var jag i Farsta Centrum (ett köpcentrum för de som inte vet det). Jag skulle byta en julklapp.
Jag började med att gå in i den affären där julklappen var köpt och se om jag ville ha någonting annat därifrån, men det ville jag inte så jag tog pengar tillbaka istället. Sen gick jag runt i säkert en timme och letade efter nåt. Jag hittade ingenting som jag ville ha under 100 kr så jag gick till McDonalds (vet inte hur det stavas).
Jag gjorde ett sista försök och gick in på Kicks. Där köpte jag till slut en handkräm (luktar jättegott), en duschkräm (behövde en ny för min gamla luktar konstigt) och ett genomskinligt nagellack. Det stärker naglarna typ och är nog mest som ett underlack. Har tyvärr ingen bild på detta just nu. Det kanske kommer!
MVH Ottilia

Info om mig

Hejsan!!
Jag är en tjej på 12 vintrar som gillar mat och ja ganska mycket annat oxå.
Jag går i konståkning, dans, tennis, kör och piano. Jag har haft en kanin men den rymde:(
Hon hette Nina Kanin och var svart och jättesöt.
Just idag är  jag väldigt förskyld och ska inte gå utanför dörren på hela dagen och då kan jag vara inne mycket på bloggen =) Igår fick jag och min lillebror ett pingisbord, så vi spelar ganska mycket!!
Sen älskar jag att fota och håller på att driva igenom ett förslag, att jag ska få en egen digitalkamera.
Nu är jag på en annan dator så jag kunde inte ta någon bild jag har tagit men jag gjorde om en bild här så jag kunde sätta in nått. Vad tycker ni?
image3


Änglaspel


image2

Vad tycks om denna bild? Kommentera gärna.
Foto: Ottilia

Snö här med.

Här är det oxå snö men det är inte så mycket för det började snöa för ett par timmar sen. :)
Så här ser min dag ut:

- Äta frukost och ta på mig kläder
- Åka till min kompis
-Åka hem och äta och sen åka tillbaka
- Åka till kören och öva julspel
- Åka till ishallen och träna konståkning
- Slappa
- Slappa

Ja, sen slappar jag nog fram tills att jag ska gå och lägga mig. =)
Länge sen det såg ut så här...
image1..

Snö

Det snöar!! I alla fall här i Stockholm. Det som också är så fantastiskt är att det har snöat typ hela natten!! Så nu är det jättemycket snö i vår trädgård och jag ska dra min lillebror (3 år) i pulka för det tycker han är jättekul. :D
Så här ser min dag ut idag:

- Ta på mig kläder
- Äta frukost
- Gå ut i snön och dra min lillebror i pulka
- Knske göra en snögubbe eller nåt annat skoj...
- Äta lunch ;)
- Åka och träna (gymnastik)
- Äta middag
- Sova

Överstruket = Klart

Kort dag

Idag har det varit en kort dag för mig. Jag gick upp väldigt sent och så ska jag gå och lägga mig tidigt i kväll.
Jag vaknade 13.00. Jag var fortfarande trött så jag orkade inte gå upp och äta frukost. Jag låg istället kvar i sängen och läste min braiga bok, för det orkade jag (:
Jag läste tills mamma ropade att hon hade gjort lunch och då gick jag ner och åt (klockan var då 14.30). Sen la jag mig i sängen igen fram till klockan 15.30 då jag gick in i badrummet och duschade. Jag ville vara lite fräsch när Elsa med familj skulle komma hem till oss och fika.
Efter det la jag mig återigen och läste. Sen packade jag ihop mina kläder för imorrn sa vi åka hem till Stockholm. Jag tog på mig min pyjamas och bestämde mig för att läsa ut min bok nu. Så det gjorde jag och nu så sitter jag här och bloggar lite. Så har min dag varit. Sammanfattning: Mest legat i sängen och läst men också ätit/fikat, duschat och suttit lite vid datorn.
//Ottilia

Nyårslöften

Vi tänkte Dela med oss av våra nyårslöften. Båda lovade sig själva att inte slösa så mycket pengar på sånt som man egentligen inte behöver men köper ändå.
Vad var ditt nyårslöfte? Komentera!!
//Ottilia & Elsa

Nyårsdagen

Nu är klockan exakt 01:00. Vi vill här med vårt första inlägg (vi skriver detta tillsammans) önska alla ett Riktigt Gott Nytt År!!
//Ottilia & Elsa

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0